Punkalive- tuotteiden tarina

Olemme kirkkaiden vesistöjen ja jylhien metsien keskellä, Punkaharjulla. Täällä sijaitsee suomalainen perheyritys Punkaharjun Puutaito Oy, joka valmistaa Punkalive- tuotteet.
Yritys on toiminut vuodesta 1989 metsäteollisuuden yhteistyökumppanina ja omien tuotteiden parissa.

Punkalive- tuotteiden tarina sai alkunsa, kun Punkaharjun Puutaito Oy: n yrittäjä, puuseppä Tero Tirronen suunnitteli täysin uudenlaisen menetelmän jatkojalostaa teollista puumateriaalia. Vuosia kestäneessä kokeiluissa syntyi yrityksen ja erehdyksen kautta tuottamismenetelmä, joka hakee vertaistaan. Tänä päivänä syntyy hyvin erilaisia Punkalive- tuotteita kodin sisustukseen, yrityksille ja yksilöllisiin projekteihin. Valmistamme kauniita skandinaavisia huonekaluja, pientuotteita ja elementtirakenteilla valmistettuja ratkaisuja.

Punkalive- tuotteet valmistetaan alkuperäisellä tuotantomenetelmällä luontoa ja asiakasta kunnioittaen. Täällä Punkaharjulla, Punkalive- tuotteet saavat muotonsa sataprosenttisesti, keskellä kauneinta Suomea.

 

Materiaali ja kestävä kehitys

Punkalive- tuotteiden materiaali on LVL (Laminated veneer lumber). LVL on rakenteellisesti kestävää suomalaisesta kuusesta valmistettua viilupuulevyä.  Puuraaka-aine kerätään lähialueen metsistä ja puun hankinta sekä valmistusprosessi ovat PEFC- sertifioituja (PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa).

Punkalive- tuotteiden valmistuksessa käytetään patentoitua teknologiaa Pat.no EP2127561 ja FI 10381.

Punkalive- designtuotteet saavat muotonsa Punkaharjun Puutaito Oy:n perheyrityksessä, jonka tietokoneohjatussa tuotantoprosessissa ei hukata luonnonvaroja. Näin tuotannosta jäävä hiilijalanjälki on pieni. LVL (Laminated veneer lumber) on materiaalina erittäin kestävä ja mittatarkka, mikä takaa lopputuotteen kestävyyden pitkään käytännöllisenä kalusteena ja sisustuksen muotoiluelementtinä.

Historia - Pala Punkaharjun taikaa

Punkaharjulla on kautta aikojen arvostettu metsää ja luontoa. Harju, luonnonsuojelu alueineen on innoittanut sukupolvien ajan ihmisiä ja tarjonnut loistavimmat olosuhteet hengittää ja elää.

Puruvettä ja Pihlajavettä halkova jääkauden harjumuodostelma on innoittanut Punkalive kaluste sarjan kehittymistä ja antanut nimistön monimuotoisuudessaan. Punkaharjulla on ymmärretty metsän tärkeys myös elinkeino elämässä ja siellä onkin puuta hyödyntävää metsäteollisuutta suhteellisen paljon.

Punkalive on saanut nimensä sen tuotannon kotiseudun Punkaharjun nimestä. Punkaharju on erittäin kaunis alue Itä-Suomessa ja maineikas ainutlaatuisesta vesistömaisemastaan. Yhdeksän kilometriä pitkä, kapea harju on erittäin harvinainen luonnonilmiö, joka on muodostunut jääkauden aikana. Harjun molemmin puolin avautuu kuuluisa Saimaan vesistö.

Punkaharju on ollut yli 200 vuoden ajan yksi Suomen suosituimmista turistikohteista. Venäjän tsaari Aleksanteri 1, silloin Suomen Suuriruhtinas, vieraili 1803 Punkaharjulla ja määräsi kauniin harjun suojeltavaksi vapailta puunhakkuilta. Nämä kunniakkaat perinteet velvoittavat myöhempiä sukupolvia suojelemaan tämän järviseudun ympäristöä. Näissä kauniissa maisemissa Punkaliven tuotteet saavat muotonsa – luonnonmukaisesti.